Hvad betyder ordet? Quiz med 21 forkortelser og slangord!

Denne quiz omhandler ord. Måske man skulle kalde det en ordquiz eller ord quiz. Men der er i alt samlet 21 forskellige slangord og forkortelser, og det er din opgave, at komme fejlfrit igennem quizzen. Er du her bare for at lære noget nyt, så kan du rulle ned under quizzen, og læse hvad alle de forskellige ord og forkortelser betyder. Held og lykke!

START QUIZ
TAG QUIZZEN MED DINE VENNER
folkeskolengymnasietsprog
21 spørgsmål
Medium quiz
Folk svarer i gennemsnit rigtigt på 63% af spørgsmålene
4 minutter
178 fejlfrie forsøg
et år siden
Hvad betyder pov?
A
Synspunkt
B
At man har travlt
C
Ørken
D
Bedstemor

Find svar, og se hvad andre svarede

Når du er færdig med quizzen, kan du læse et uddybet svar til alle spørgsmålene herunder. Du kan også se hvordan andre klarede sig, og sammenligne dine svar med gennemsnittet. Klik på et spørgsmål for at folde det ud.

Spørgsmål 1

Hvad betyder pov?

POV betyder point of view. Det bliver ofte brugt som 'synspunkt' på dansk. Det er egentlig bare en forkortelse som bliver brugt meget i memes, når man ser noget fra et bestemt synspunkt.

Spørgsmål 2

Hvad betyder emoji?

En emoji er egentlig bare et ikon på en mobil eller pc. Det kan eksempelvis være 😀😁😂🤣 eller nogen andre. De er meget populære på beskeder og anvendes overalt i verden.

Spørgsmål 3

Hvad betyder slay?

'Omgggg guuuurl you're slaying'. Når folk siger 'slay', så mener det det positivt. Det betyder at man gør det godt, eller ser godt ud.

Spørgsmål 4

Hvad betyder woke?

Woke betyder oplyst. Det bruges ofte til at beskrive folk, som er meget beviste hvad angår social uretfærdighed, racisme og generel manglende respekt.

Spørgsmål 5

Hvad betyder content (eksempelvis content creator)?

I dag findes der eksempelvis rigtig mange content creators. Content er altså bare indhold. Det kan eksempelvis være indhold på Youtube (videoer) eller på Instagram (billeder, reels). Content creators er folk, som lever af at lave content (indhold).

Spørgsmål 6

Hvad betyder rip?

Rip står for Rest In Peace. Det er en forkortelse som folk bruger, når nogen er død. Man bruger den for at vise sin respekt og kondolere.

Spørgsmål 7

Hvad betyder simp?

Simp er et ord som bruges til at beskrive en person, som gør alt for en anden person, hvor følelserne typisk ikke er gengældte.

Spørgsmål 8

Hvad betyder cunt?

Cunt er et engelsk ord, og direkte oversat betyder det fisse. Men det bruges også som et andet ord for 'bitch'.

Spørgsmål 9

Hvad betyder btw?

Btw står for 'by the way' og på dansk oversættes det til 'forresten'. Det bliver ofte brugt indenfor gaming og online kommunikation, da folk tit forkorter ofte brugte sætninger og ord.

Spørgsmål 10

Hvad betyder ish?

'Ish' er engelsk slang, og direkte oversat til dansk vil man nok sige at det betyder 'agtigt'. Så et eksempel kunne være "it's greenish" eller "it's green ish" og det vil så betyde "den er grøn agtig".

Spørgsmål 11

Hvad betyder IG?

IG står for Instagram, og det er et socialt medie hvor folk typisk deler billeder, videoer og reels med deres følgere.

Spørgsmål 12

Hvad betyder wyd?

wyd betyder "what you doing?" og på dansk betyder det "Hvad laver du?". Det er oftest en indledende besked man sender til sin ven eller veninde, hvis man vil vide om de er tilgængelige.

Spørgsmål 13

Hvad betyder wya?

wya betyder 'where you at?' og på dansk betyder det 'Hvor er du henne?'.

Spørgsmål 14

Hvad betyder vamos?

Vamos er et spansk ord og er en bøjelse af ordet 'Voy'. Det betyder 'Lad os gå' eller 'Kom så'

Spørgsmål 15

Hvad betyder cringe?

Cringe er slang for akavet. Men det er lidt en speciel form for akavethed. Når ens ven prøver at scorer på klubben, og er virkelig dårlig til det - så dårlig, at man krummer tær - så vil det nok kunne beskrives som cringe.

Spørgsmål 16

Hvad betyder swag?

Swag er slang for stil. Hvis man har swag, så har man god stil eller ser godt ud.

Spørgsmål 17

Hvad betyder xd?

xd er en smiley. Den bliver både brugt som xd, XD og xD, men den eneste rigtige måde at bruge den på, er naturligvis 'xd'.

Spørgsmål 18

Hvad betyder fyi?

FYI står for 'for your information' som oversættes til 'til din orientering'. Det er en engelsk forkortelse som er blevet meget populær over de sidste par år.

Spørgsmål 19

Hvad betyder gg?

GG betyder 'Good game' og det er typisk noget folk skriver til hinanden, når de har spillet et spil sammen online.

Spørgsmål 20

Hvad betyder lol?

LoL står for Laughing out Loud som oversættes til Griner højlydt. Det er ofte noget folk skriver til hinanden, når en person siger/skriver noget sjovt.

Spørgsmål 21

Hvad betyder ngl?

NGL står for 'not gonna lie', som oversættes til 'Jeg vil ikke lyve'. Det bruges når folk skal til at sige noget overraskende, eller noget imponerende. Eksempelvis hvis man bliver spurgt 'Hvordan var koncerten i går?' og man så svarer 'ngl det var den bedste koncert i mit liv'.

Mangler vi en quiz?
Har du et forslag til en lærerig quiz? Indsend den herunder. Så laver vi den for dig!
Pige som quizzer på QuizMig
Baggrundsikoner

Klar på en quiz mere?

Er du klar på endnu en udfordring? Her er nogle flere quizzer, som minder om den, du lige har taget.

Sjov ordquiz

Denne ordquiz eller ord quiz, er for dig som er ekspert på slang og forkortelser. Den indeholder i alt 21 svære spørgsmål, som de færreste kan komme igennem, uden at begå fejl. Mange af spørgsmålene omhandler engelsk og amerikansk slang. Rigtig mange af forkortelserne og ordene bliver brugt meget ofte i diverse online memes. Eksempelvis på Instagram, Facebook og Reddit. Så held og lykke med det!

Quiz om forkortelser

Denne quiz indeholder en del amerikanske og engelske forkortelser. Det er det perfekte sted at teste din viden, og det er også det perfekte sted at blive klogere. Hvis du vil imponere børnebørnene eller måske bare blive klogere på hvordan de unge kommunikerer i dag, så kan denne quiz hjælpe dig godt på vej. Hvis du bare gerne vil læse svarene, så kan du rulle lidt længere ned på siden, og så kan du bare slå dig løs. Vi anbefaler dog, at du tager quizzen først, for at teste din viden, og så kan du løse de uddybende svar bagefter.